Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf


Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf.

Van begin februari tot eind juni 2022 staat de onderzoeksbus van het bevolkingsonderzoek borstkanker weer op het parkeerterrein Sunplein.

Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig. 1 op de 7 vrouwen krijgt in haar leven borstkanker. Door het bevolkingsonderzoek sterven in Nederland jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Alle vrouwen van 50 t/m 75 jaar met de postcodes 6371 t/m 6374 worden uitgenodigd middels een brief. De brief ontvangt u vanzelf als u in aanmerking komt voor het onderzoek. In tegenstelling tot eerdere jaren worden vrouwen door de huidige omstandigheden 1 keer per 3 jaar uitgenodigd in plaats van 1 keer per 2 jaar. Het onderzoek is gratis en u beslist zelf of u meedoet.

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen genomen om de onderzoeken veilig te kunnen uitvoeren. Het kan hierdoor voorkomen dat u een oproep krijgt voor onderzoek op een andere locatie omdat u hier sneller aan de beurt bent.

Wij bevelen deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker van harte bij u aan!

Hebt u klachten of veranderingen aan uw borst? Wacht dan niet op een uitnodiging via het bevolkingsonderzoek, maar ga naar uw huisarts. Het bevolkingsonderzoek is met name bedoeld voor vrouwen die geen klachten aan de borsten hebben.

Meer informatie over de voor- en nadelen, borstkanker en het onderzoek vindt u op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nlTranslate »
Call Now Button